Декупажът е популярна декоративна техника, която се основава на придаване на дизайн, украшение или цялостна картина на различни предмети и последващо лакиране за фиксиране и съхранение. Тази техника, между другото, е стара, произхожда от времето на Средновековието. Но от време на време тя отново стана популярна. Така се случи в наши дни. Лепенето на декоративни елементи е възможно на различни повърхности: стъкло, дърво, метал. Ще ви кажем как да направите декупаж върху пластмаса.

Декупаж върху пластмаса за начинаещи: основите на основите

Декупаж върху пластмаса предполага декорация на всички пластмасови повърхности - капаци, буркани, кутии, химикалки, бутилки. Има много опции: може да бъде случай за очила, молив, кутия майонеза, дори компютърна мишка и т.н.

Декупаж върху пластмасова снимка 1

В допълнение към темата, подгответе друга специална хартия за декупаж. Тя се различава от финес. Тя може лесно да бъде заменена с тънки салфетки с рисунки. В допълнение, за decoupage на пластмаса, склад с ножици, четка, акрилен лак и лепило PVA.

Декупаж върху пластмаса: технология

Извършването на декупаж върху пластмасата е доста просто, когато се сравнява с тази техника върху дърво или стъкло. Разгледайте всички етапи по-подробно по конкретен пример. Нека се опитаме да украсим пластмасова саксия за закрито цвете. Изберете за интересна хартия с оригинален модел, така че капацитетът ви за цветя изглежда необичаен.

Декупаж върху пластмасова снимка 2

Затова нека започнем:

  1. Ако потът не е нов, почистете го от мръсотия, секреция на кожата и етикети. Измийте контейнера с препарат за миене на съдове и след това обезмаслете повърхността с алкохол.
  2. Отвийте хартията и я прикрепете към гърнето.

    Декупаж върху пластмасова снимка 3

    Измерете колко хартия имате нужда и нарязайте малко с ножици с размери 1-1,5 см.

  3. Нанесете PVA лепило с четка.
  4. Декупаж върху пластмасова снимка 4

    По-бързо и много по-удобно е да работите върху такъв голям лист хартия не с малка тънка четка, а с широка. Ако украсявате пластмасови предмети с малки шарки, нанесете лепило по-добре, разбира се, с тънка четка.

  5. След това преминаваме към най-важната част от декупажа на пластмасовата хартия. Докато задържате пота, леко прикрепете хартията, опитвайки се да не оставяте гънките. Ръбът на хартията да се залепи на другия край. В долната част на саксията ръбът трябва да бъде увит и залепен до дъното.
  6. Декупаж върху пластмасова снимка 5

    Внимателно изтъркайте гънките, ако има такива.

  7. Оставете съдът да изсъхне за 30 минути.
  8. След това покрийте повърхността на хартията с акрилен лак и го оставете да изсъхне отново.
  9. Веднага след изсъхването на лак, гърнето може да се използва по предназначение.
Декупаж върху пластмасова снимка 6

Както можете да видите, decoupage на пластмаса не е трудно. Но как се променят обикновените, на пръв поглед нещата? Ако желаете, можете допълнително да овладеете масово декупаж (несъмнено, ще даде жар на обикновените неща) и дори декупажни обувки ,